Često postavljana pitanja


Vidjeli ste rad koji vam se jako sviđa u jednoj od galerija, da li ga možete 'skinuti'?

Ne. Skidanje i upotreba bez pisane dozvole smatra se krađom. Radovi sadrže digitalni potpis.

Da li naplaćujem svoj rad ?

Da. Radim na projektima i zato je svaki posao drugačiji. Nemam 'cjenik' za poslati, no ako ste zainteresirani i imate neki prijedlog/ narudžbu, možete me kontaktirati ovdje. Što mi više informacija date o tome što vam treba, to konkretnija mogu biti. Trebam znati kakav rad želite, medij i svrhu. Ako imate fiksan budžet recite, pa ću znati odmah da li unutar toga okvira mogu ili ne mogu nešto napraviti. Cijene su mi razumne i za svoj novac ćete dobiti kvalitetan rad.

Kakve podatke trebam prije nego počnete raditi na projektu?

U osnovi, što mi više možete reći tim bolje. Najprije, koji su rokovi, da li trebate svjež sveokupni dizajn ili nešto drugo, za što točno trebate rad, na kom formatu/ mediju? U pravilu dostavljam digitalne datoteke visoke rezolucije na CD-u sa isprintanim foliom na sjajnom papiru. Ilustracije dostavljam kao reprodukcije, no ako želite i originalni rad, ovo se može dogovoriti uz posebnu cijenu.
Vezano uz temu; opet, što mi više možete reći to je lakše početi. Imate neku konkretnu temu ili ideju? Ako imate kakvih korisnih materijala, ponesite ih. Ako pak nemate nikakvu ideju i želite da napravim "šta god ja hoću", to je u redu, ali budite sigurni da to stvarno mislite; ne namjeravam provoditi dane u izradi da bi mi na kraju bilo rečeno "da to nije ono što ste imali na umu". Ako ima vremena, obično dobijete skice/ preloške za potvrdu prije nego krenem s izvedbom. što se tiče stila, možete mi uvjek napomenuti nešto što vam se iz mog portfolija sviđa ili što biste željeli ( rado koristim svoje bivše radove kao predloške. ) da bih mogla dobiti predodžbu o tome kako biste htjeli da završni rad izgleda.

Kako brzo mogu nešto napraviti?

Mrzim biti vezana za rokove. Obično radim ne nekoliko projekata odjednom, pa što mi se prije najavite to bolje.  Ako vam nešto treba odmah sutra, niste na pravom mjestu.

Da li imam još radova iz kojih nešto možete izabrati ?

Nemam. Svi projekti i digitalne galerije su napravljene za specifične projekte, a "skladišta radova" ne radim..
Trenutno nemam vremena izgraditi neku vrstu biblioteke/ portfolia nekorištenih radova, što bih voljela napraviti u budućnosti ( posebno vezano uz fotografiju).

Da li su ovi radovi na prodaju ? Koji su komadi dostupni i po kojoj cijeni ?

Većina radova nije dostupna. Neki od starijih radova mogu se kupiti po narudžbi kao potpisane i numerirane edicije (posteri, slike raznih formata, aplikacije na tekstil, gravure, mesh ..) ili drugačije primjene ( videoinstalacije, projekcije ..) - po dogovoru.
Autorska prava se dogovaraju zasebno za svaki kupljeni rad, ovisno o namjeni, tiraži itd.

Radovi koji su trenutno na prodaju su iz dijela Digitalni uzorci.

NAPOMENE VEZANE ZA KUPNJU DIGITALNIH UZORAKA
A) Kupujete samo pravo na izvođenje kao nematerijalno dobro - instalaciju za konkretno događanje.
B) Monopolna kupnja određenog uzorka za proizvodnju ( tisak, industrijski dizajn...) se mora posebno ugovoriti.

Gdje se mogu kupiti moji radovi?

Moji radovi se ne mogu kupiti u stvarnim galerijama. Naime, ne izlažem po galerijama- suvenirnicama. Ja sam za digitalnu tehnologiju kao alat za dematerijalizaciju umjetničkih radova i umjetnosti općenito.
Neki od radova mogu se kupiti preko http://dart.fine-art.com/ ili kod mene direktno.
Zainteresirana sam za suradnju s umjetničkim agencijama zainteresiranima za digitalne umjetnike.

Kristina Maskarin, Rab, Croatia
emaiL: kristina_tina@yahoo.com, webmaster@kristofor.hr

My Web Links:

art
http://www.rabinfo.net/atelierK/
http://dart.fine-art.com/aqd-asp-F_Kristina-L_Maskarin-buy-sQuery.htm
http://galleries.absolutearts.com/galleries/kunstlerinatina
http://AtelierK.digitalart.org
http://kunstlerina.bravehost.com/

photography
http://photos.yahoo.com/kristina_tina/
http://community.webshots.com/user/chriskm
http://www.betterphoto.com/

humanities:
http://www.urban-island.org
http://urbanisland.blog.hr/
http://www.angelfire.com/art2/kristina-tina/
 

PRAVNE REGULE - COPYRIGHT

Cijeli sadržaj websitea je zaštićen autorskim pravima ( programming, slike, multimedija...), prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima i drugim pozitivnim propisima. Bilo kakova zlouporaba, uključujući reprodukciju, modifikaciju, prijenos, ponovno izdavanje, izlaganje ili izvođenje, ili pak iznajmljivanje djela bez pismene dozvole nije dozvoljena, i predmet je Autorskih prava i nadoknada radi povrede istih.

Ovaj web site je cjeloviti umjetnički rad.Sav sadržaj, uključujući ali ne ograničavajući se samo na slike umjetničkih radova, animacije, grafiku, i html kod, je vlasništvo Š Kristina Maškarin // Kristina Maskarin uključujući neki od mojih e-identiteta: kristina_tina, kunstlerina, kristoforina, te je dozvoljen samo razgled u web pregledniku, ako nije drugačije navedeno. Nijedan dio ovog umjentičkog rada i web stranica nije dozvoljeno kopirati, reproducirati ili upotrebljavati bez pismene dozvole, te podliježe autorskim pravima te podliježe trostrukoj nadoknadi standardne štete u visini od US $ 100,000 + troškovi suda i odvjetnika.

Moji radovi postavljeni na druge stranice nedobrovoljno, a koji nemaju tekst "autor Kristina Maskarin" i link na moje stranice AtelierK  smatraju se ukradenima, a njihova uporaba kršenje autorskih prava.
 

ZAŠTITNI ZNAK
Zaštitni znakovi drugih produkata i marki koji se reklamiraju na ovom web-siteu ( affiliate links, banneri i sl.) ili kroz projekt se odnose i zaštitni su znakovi njihovih vlasnika, objkavljeni uz suglasnost.

Index AtelierK -- Nazad na kontakt autora (-eng)